Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
21 Април в 16:00 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Акции по кръводаряване в редица градове
AКРОСС/ Акции по кръводаряване имаше днес - на Цветница, в редица български градове, след които София, Варна и Велико Търново.
Десетки столичани се включиха в пролетната кампания за кръводаряване „Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот сега!". Тя традиционно се организира на Цветница от Националния център по трансфузионна хематология и Българския Червен кръст, с подкрепата на Българската православна църква.
За малко повече от час пунктът в 6-о основно училище близо до храм "Свети Седмочисленици"са дарили кръв 18 души, казва Евелина Динова от Центъра по хематология. „По-голяма част от хората, които ни посещават днес, са вече наши редовни дарители. Имаме и такива, които даряват за първи път по време на Цветница. Всъщност апелът ни е към всички здрави хора, които искат и могат да дарят кръв, да ни потърсят, да ни подкрепят. Радостното е, че хората от 20 до 45-годишна възраст са много активни", каза тя.
Някои са дошли с конкретна причина: „За познат, който има нужда, затова. Да помогна. Дарявам за пръв път", сподели един от тях.
За други даряването на кръв е мисия и традиция: „Разбира се, да помогна на хората, които имат нужда. Случва се на всеки да се нуждае и трябва да си помагаме. Тук всички сме колеги и всички се събираме заедно от офиса и идваме групово. Добрият пример трябва да е заразителен", каза млада жена, която дарява кръв за 12-и път
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?