Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
05 Октомври в 10:00 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Бюджетът на НЗОК за 2020 г. ще расте съобразно минималната и средната заплата
/КРОСС/ Бюджетът на Здравната каса за 2020-та ще бъде увеличен съобразно ръста на минималната и средната работна заплата за догодина. Това е договорено на среща на Българския лекарски съюз с ръководството на здравното министерство, информира БНТ. На срещата в здравното министерство е договорено средно увеличение на цените на клиничните пътеки най-малко с 15%.
Д-р Николай Бръзналов, зам.-председател на БЛС уточни, че Лекарският съюз настоява за по-малко обеми и по-високи цени. "Не една пътека да е 3 дни, а пациента да има нужда от болничен престой 5. Няма смисъл от това", категоричен е д-р Бръзналов.Искането на Лекарския съюз ще бъде изпълнено. Договорено е също ,минимален процент от стойността на клиничните пътеки задължително да се заделя за заплати на лекари и медицински сестри. По думите на Д-р Николай Бръзналов доста от проблемите ще бъдат решени,затова Лекарският съюз няма участва в протеста, който КНСБ и Асоциацията на професионалистите по здравни грижи организират в понеделник. Сдружението на общинските болници също няма да го подкрепи.
  
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 15:54 - Тайната на оптималното здраве е проста Днес в 11:54 - Колкото по-бавно ходим – толкова повече стареем Днес в 10:54 - На 17 октомври БЛС ще връчи традиционните си награди Лекар на годината 2019 Днес в 10:27 - Kaufland България подкрепя първия по рода си у нас филмов проект за детското здраве 14 Октомври в 19:00 - Безплатно поставяне на силанти на деца от 5 до 8-годишна възраст до края на месец ноември 2019 г. 14 Октомври в 17:00 - Здравната каса реимбурсира 1500 сензора за кръвна захар 14 Октомври в 14:54 - Росен Иванов: Европейският ден на донорството е нашият ден на благодарност към близките на донорите 14 Октомври в 13:00 - Представиха българската платформа за е-здравеопазване Consento 14 Октомври в 13:00 - Четирима получиха втори живот в навечерието на Европейския ден на донорството 14 Октомври в 11:27 - Проф. д-р Никола Владов: Денят на донорството е важен