Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
21 Mай в 10:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Екип на Спешна помощ отказва да помогне на мъж с епилепсия?
AКРОСС/ Сигнал за закъсняла линейка в София. Медицинският екип на спешната помощ е бил извикан заради мъж, получил епилептичен припадък на улицата. Линейката пристига след 25 минути, но се оказало, че е за друг случай. Инцидентът е станал на булевард „Цар Симеон". Мъж пада на земята и получава епилептичен припадък - вследствие на удара той наранява и главата си.
Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин"един от случайните минувачи, койти се е притекъл на пострадалия, е съдия Методи Лалов. Той коментира, че е бил на няколко метра от човека, който е получил епилептичния припадък. Мъжът падна на земята, при което си удари много лошо лицето на тротоара, потече кръв - една част от хората, които бяха до мен, се намесихме и дадохме доколкото можем първа помощ на човека. Веднага беше даден сигнал до 112, с което описахме ясно и точно местоположението на пациента, казахме за какво става въпрос, коментира съдията. В крайна сметка около 20 минути по-късно на ъгъла спря линейка, за която сметнахме, че е екипа, който чакаме. Оказа се, че това е друг екип, който не беше с включени сирени - обясниха ни, че са по друг сигнал и нямаше никаква реакция от тяхна страна. Линейката не изглеждаше да бърза - дали е била на адрес и дали е трябвало да даде помощ другаде, не знам, но нямаше една дума, която да ни насочи дали реагираме правилно при опитите за помощ на пострадалия, коментира съдия Лалов.
Към нас сигналът за пострадалия мъж е подаден в 10
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 15:54 - Тайната на оптималното здраве е проста Днес в 11:54 - Колкото по-бавно ходим – толкова повече стареем Днес в 10:54 - На 17 октомври БЛС ще връчи традиционните си награди Лекар на годината 2019 Днес в 10:27 - Kaufland България подкрепя първия по рода си у нас филмов проект за детското здраве 14 Октомври в 19:00 - Безплатно поставяне на силанти на деца от 5 до 8-годишна възраст до края на месец ноември 2019 г. 14 Октомври в 17:00 - Здравната каса реимбурсира 1500 сензора за кръвна захар 14 Октомври в 14:54 - Росен Иванов: Европейският ден на донорството е нашият ден на благодарност към близките на донорите 14 Октомври в 13:00 - Представиха българската платформа за е-здравеопазване Consento 14 Октомври в 13:00 - Четирима получиха втори живот в навечерието на Европейския ден на донорството 14 Октомври в 11:27 - Проф. д-р Никола Владов: Денят на донорството е важен