Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
21 Mай в 10:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Екип на Спешна помощ отказва да помогне на мъж с епилепсия?
AКРОСС/ Сигнал за закъсняла линейка в София. Медицинският екип на спешната помощ е бил извикан заради мъж, получил епилептичен припадък на улицата. Линейката пристига след 25 минути, но се оказало, че е за друг случай. Инцидентът е станал на булевард „Цар Симеон". Мъж пада на земята и получава епилептичен припадък - вследствие на удара той наранява и главата си.
Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин"един от случайните минувачи, койти се е притекъл на пострадалия, е съдия Методи Лалов. Той коментира, че е бил на няколко метра от човека, който е получил епилептичния припадък. Мъжът падна на земята, при което си удари много лошо лицето на тротоара, потече кръв - една част от хората, които бяха до мен, се намесихме и дадохме доколкото можем първа помощ на човека. Веднага беше даден сигнал до 112, с което описахме ясно и точно местоположението на пациента, казахме за какво става въпрос, коментира съдията. В крайна сметка около 20 минути по-късно на ъгъла спря линейка, за която сметнахме, че е екипа, който чакаме. Оказа се, че това е друг екип, който не беше с включени сирени - обясниха ни, че са по друг сигнал и нямаше никаква реакция от тяхна страна. Линейката не изглеждаше да бърза - дали е била на адрес и дали е трябвало да даде помощ другаде, не знам, но нямаше една дума, която да ни насочи дали реагираме правилно при опитите за помощ на пострадалия, коментира съдия Лалов.
Към нас сигналът за пострадалия мъж е подаден в 10
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 12:54 - От 1980 г. насам: Троен скок на злокачествените образувания у българите Днес в 09:27 - Здравният министър се среща с директорите на лечебни заведения от Великотърновско 24 Юни в 11:54 - Обучение за здравословен начин на живот събра участници от два континента 24 Юни в 09:27 - Преглеждат безплатно за туберкулоза в Смолян и Перник 23 Юни в 09:54 - Проф. д-р Николай Габровски: Медицината е изкуство 22 Юни в 14:27 - Диабетик със спукана язва почина в болница от инфаркт във Варна 21 Юни в 17:54 - Безплатни прегледи за туберкулоза в цялата страна 21 Юни в 16:27 - Министър Ананиев започва обиколка на областни лечебни заведения 21 Юни в 13:54 - Гьоков пита министър Ананиев: Какъв е ефектът от профилактичните мерки и увеличен ли е процентът на ваксинираните? 21 Юни в 13:27 - Проф. Михайлов пита министър Ананиев: Как ще стимулирате трансплантационната и донорската програма?