Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
16 Април в 11:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
По какво да познаете, че ядете твърде много захар?
AКРОСС/ Шоколадът и сладкишите са любима храна за много хора. Някои излизат в почивката, за да пушат, други си похапват вафлички, кексчета и подобни глезотийки. Въпреки че подобряват настроението, те са пълни с вредни въглехидрати и добавени захари, които се отразяват негативно на организма.
Любимите ни десерти засищат бързо, но за отрицателно време причиняват неприятни симптоми. Ето няколко признака, по които да познаете, че ядете твърде много сладки неща:Пъпки по кожата
В пакетираните сладкиши има добавени захари, които рязко повишават нивото на инсулина в кръвта. Когато нивото на глюкозата се покачи, започва серия от физиологични процеси, които водят до възпаление в тялото. Така по кожата, която до момента е била гладка и здрава, се образуват множество пъпки, някои могат да усещат и неприятен сърбеж.
По-високият инсулин активира свръхпроизводството на мазнини в кожата. Ако човек прекалява със сладкото всеки ден, ще получи упорито акне. За да предотвратите това, намалете захарта и въглехидратите като промените начина си на хранене. Заместете захарта с мед, стевия или други. Приготвяйте си сладкиши у дома.
Мускулни болки
Изпитвате ли трудност при ходене пеша за по-дълго, носене на тежко или тичане? Ако усещате нестихваща болка в мускулите, то възпалителният процес, причинен от повишената консумация на сладко е започнал във вашето тяло.
Рязко покачване на килограмите
Ако не можете да вдигнете ципа на дънките, помислете как се храните
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?