Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
05 Октомври в 10:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Колбаси причинили смъртта на хора в Германия
/КРОСС/ В германския град Хесен двама възрастни жители починаха от колбаси, произведени от компанията "Wilke Wurstwaren", съобщава списание "Spiegel". Месните продукти били заразени от листерия. Връзката между смъртта на двамата възрастни и още 37 случая на заразяване от продукция на същата компания е доказа от Института Робърт Кох.
В четвъртък въпросната фирма е подала иск за стартиране на процедура за банкрут. Компанията съществува от 80 години. Телевизионният канал NOS твърди, че последните две години от листериоза са поминали в страната трима души, а бременна жена загуби детето си. По данни на Националния институт за здравеопазване, заразяването от бактерията е станало от консумацията на месни изделия на компанията "Offerman".
Листериозата е инфекциозно заболяване на човека и животните, предизвиквано от патогенни представители на рода Listeria. То се характеризира с множество източници на инфекция, разнообразни пътища и фактори за заразяване, висока смъртност сред новородените и лицата с имунен дефицит.
 
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 15:54 - Тайната на оптималното здраве е проста Днес в 11:54 - Колкото по-бавно ходим – толкова повече стареем Днес в 10:54 - На 17 октомври БЛС ще връчи традиционните си награди Лекар на годината 2019 Днес в 10:27 - Kaufland България подкрепя първия по рода си у нас филмов проект за детското здраве 14 Октомври в 19:00 - Безплатно поставяне на силанти на деца от 5 до 8-годишна възраст до края на месец ноември 2019 г. 14 Октомври в 17:00 - Здравната каса реимбурсира 1500 сензора за кръвна захар 14 Октомври в 14:54 - Росен Иванов: Европейският ден на донорството е нашият ден на благодарност към близките на донорите 14 Октомври в 13:00 - Представиха българската платформа за е-здравеопазване Consento 14 Октомври в 13:00 - Четирима получиха втори живот в навечерието на Европейския ден на донорството 14 Октомври в 11:27 - Проф. д-р Никола Владов: Денят на донорството е важен