Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
17 Април в 10:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Педиатрите от Детската болница в София излизат на протест
AКРОСС/ Инициативен комитет от медици от Специализираната болница по детски болести "Проф. д-р Иван Митев"в София ще се срещне с министъра на здравеопазването в 13 часа, за да представи проблемите на болницата. Ако не се стигне до решение, медиците готвят протест пред болницата в четвъртък от 11 часа.
Основното недоволство на медиците от детската болница e ниското заплащане и недостигът на медицински сестри. Лекарите настояват да отпадне лимитирането на хоспитализациите, което води до невъзможност за диагностика и лечение. Лимитите на Здравната каса водят и до невъзможност за формиране на бюджета. Медиците настояват също за увеличаване на цените на клиничните пътеки при лечението на деца.
Още на 9 април лекарите от Педиатрията мислеха да подадат предизвестие за напускане, но решиха да протестират на 18-и април, ако не бъдат приети от министъра на здравеопазването.
В петицията на лекарите има 3 основни искания. Първото е болницата да има специален статут. В предаването „Преди всички"д-р Адил Кадъм - лекар в специализираната детска болница, обясни, че този статут ще определи независимо от Здравната каса финансиране.
„Независимото финансиране ще гарантира една по-гъвкава политика на модернизация в болницата, осигуряване на жизнено необходими медикаменти за децата. В никакъв случай не говорим за някакви изключително скъпи медикаменти. Понякога нашите животоспасяващи лекарства са доста евтини, просто не са налични в България
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?