Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
02 Октомври в 13:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
6 ползи от консумацията на червени боровинки
AКРОСС/ Краят на лятото и началото на есента е времето, в което все още може да намерите пресни червени боровинки по пазарите. Ситният плод може да се замрази или изсуши за зимата, тъй като има много полезни съставки.
Бензоена, аскорбинова и оксалова киселина, витамините В, С, Е, манган, каротин, са най-ценните вещества, които има в червените боровинки. От дълги години те се консумират не само заради вкуса им, а и най-вече заради всепризнатия им антисептичен, противогъбичен и антиоксидантен ефект.
Кои са най-големите ползи от консумацията на червени боровинки?
Отслабване
Всеки иска да има хубаво тяло. Ако включите червените боровинки към хранителния си режим, който комбинирате със спорт, ще стопите по-лесно излишните килограми. Плодът е нискокалоричен, затова се използва в много диети. Той засища и намалява чувството на глад в стомаха. Разнообразието от витамини в него възпрепятства превръщането на въглехидратите в мастни натрупвания. Тези елементи насърчават метаболитната система, а ако тя работи добре, това е предпоставка за отслабване.
Естествен антиоксидант
Витамин С, който е в изобилие в червените боровинки е силен естествен антиоксидант. Приемът на малките плодчета намалява вредното действие на свободните радикали и по този начин тялото усвоява по-лесно желязото от храните. Също така организмът изхвърля токсините и имунната система става по-устойчива на вируси
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 15:54 - Тайната на оптималното здраве е проста Днес в 11:54 - Колкото по-бавно ходим – толкова повече стареем Днес в 10:54 - На 17 октомври БЛС ще връчи традиционните си награди Лекар на годината 2019 Днес в 10:27 - Kaufland България подкрепя първия по рода си у нас филмов проект за детското здраве 14 Октомври в 19:00 - Безплатно поставяне на силанти на деца от 5 до 8-годишна възраст до края на месец ноември 2019 г. 14 Октомври в 17:00 - Здравната каса реимбурсира 1500 сензора за кръвна захар 14 Октомври в 14:54 - Росен Иванов: Европейският ден на донорството е нашият ден на благодарност към близките на донорите 14 Октомври в 13:00 - Представиха българската платформа за е-здравеопазване Consento 14 Октомври в 13:00 - Четирима получиха втори живот в навечерието на Европейския ден на донорството 14 Октомври в 11:27 - Проф. д-р Никола Владов: Денят на донорството е важен