Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
15 Април в 11:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Ползите от лавандуловото масло
AКРОСС/ Много е изписано за кокосовото масло и розовото масло, но е време да обърнем внимание на най-„гъвкавото“ сред семейството на етеричните масла – лавандуловото масло. Казваме „гъвкаво“, защото има много приложения.
То е открито преди 2500 години и хората са се възползвали от неговото положително влияние върху нервната система. Лавандуловото масло успокоява, помага за добър сън и действа антидепресивно.
Разбира се, трябва да знаем как да изберем правилното масло, тъй като от лавандуловото има много голям избор на пазара. Задължително трябва да проверите етикета на продукта и цената. Трябва да се уверите, че маслото действително е етерично. Не залагайте на най-евтините варианти в дрогериите, защото обикновено съдържат синтетични съставки.
Ето как можете да усъвършенствате бюти рутината си с лавандулово масло.
Използвайте го върху косата си
Ако смесите лавандуловото масло с други продукти, то ще подхрани косата ви. Нещо повече – действа против пърхот, така че можете да си правите терапии, като го втривате в скалпа си.
Можете да го прилагате върху тялото за всевъзможни цели
Лавандуловото масло е подходящо за всеки ден. Използвайте го като ежедневен парфюм. То е чудесно за масаж и релаксация. Нанесете го на места, където се "насъбира"стрес – рамената, краката – и масажирайте зоната. Не само ще подхраните кожата си, а и ще се почувствате освежени и отпочинали
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?