Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
20 Юли 2018г. в 12:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Проф. Георги Михайлов: Нашето  доверие към управленският екип в здравеопазването вече е изчерпано
AКРОСС/„Нашето политическо доверие към настоящия екип в управлението на здравеопазването вече е изчерпано, затова ние няма да упражним правото си на вот, въпреки уважението ни към професионализма на д-р Дечев. Управителят на НЗОК няма реална възможност за управление на Касата, нейния екип и политиката по надзора й”. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България”  проф. Георги Михайлов.
Той добави, че левицата е съгласна с идеята за обединение на Комисията за лечение в чужбина и Фонда за лечение в чужбина, но тяхното отиване в НЗОК е ненужно и този фрагмент от политическото виждане за управлението на д-р Дечев трябва да бъде обсъден. „Вече осми месец чакаме от министъра на здравеопазването да получим визия за финансиране и управлението на здравеопазването. 90% от средствата в здравеопазването се оперират от НЗОК, от бъдещия управител на Касата се очаква бързо влизане в работата на касата”, каза още Михайлов.
Доц.Георги Йорданов: Няма да подкрепим д-р Дечев защото постът управител на НЗОК е обезвластен
Не се съмняваме в професионализма му
„Няма да подкрепим д-р Дечев- не защото се съмняваме в качествата му, а защото постът управител на НЗОК е обезвластен. Управителят на Касата няма възможности да влияе на процесите в нея”. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” доц. Георги Йорданов
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?