Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
07 Декември 2017г. в 20:31 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Ръководството на „Пирогов” с декларация до медиите
AКРОСС/ Ръсководството на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов"изпрати съобщение до медиите по повод протестите на синдикатите:
"Категорично не сме съгласни и остро протестираме срещу начина на взимане на решение от бивши синдикални лидери и представители на няколко звена, по отношение на представянето на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов"пред обществото, по отношение на поставянето на оценки и квалификации, които уронват престижа на всички професионалисти, които работят тук.
Декларативният и ултимативният тон, с които се подхвърлят неверни данни са абсолютни инсинуации.
Изложените тези може да приемем единствено и само като акт, целящ да урони дългогошното градене на авторитет като лечебно заведение за безотказната спешна медицинска помощ. Така предприетите действия и думи, намираме и за удар по стабилността на системата на здравеопазването.
Не е ясно кой и защо цели „Пирогов"да не работи.
Не е ясно кой и защо се стреми посредством, всякакви средства да саботира реформата в лечебното заведение.
Болницата отчита подобрени финасови резултати, особено през последния месец, допълнителни средства от НЗОК, както и намаляване на дълговете.
Преди Коледа ще бъдат изплатени, както месечните заплати, така и ДМС.
Никой не е подписал декларация за преназначаване на изпитателен срок.
Всякакви други твърдения са опит за уронване на престижа и авторитета на „Пирогов"и насажда нарушаване доверието на пациентите
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 12:54 - Георги Гьоков: Здравеопазването в България е в критично положение Днес в 10:21 - Бивш подуправител разкри сив кардинал начело на Здравната каса, шефът Камен Плочев не ставал за поста Днес в 10:16 - Бивш подуправител на НЗОК: Проф. Плочев категорично не става за поста директор на касата 17 Февруари в 09:55 - Единичен случай на антракс край Търговище 16 Февруари в 17:43 - Проф. Гайдарски: Министърът не може да уволни шефа на НЗОК, но и проф. Плочев не е постъпил правилно 16 Февруари в 17:21 - Мръсна вода в Добрич 16 Февруари в 15:53 - От НЗОК отвърнаха: Министърът на здравеопазването не може да иска оставката на управителя на Касата 16 Февруари в 14:31 - Представиха официално началника на ВМА - бриг. ген. проф. Венцислав Мутафчийски (снимки) 16 Февруари в 14:29 - Започват безплатни профилактични прегледи в столичните общински болници 16 Февруари в 14:21 - Представиха официално началника на ВМА - бриг. ген. проф. Венцислав Мутафчийски